Skrevet av Trine D. Pettersen | fredag 1. juli 2011

Overlevering av de 6 første husene

Selv om det ikke har vært noen aktivitet på bloggen de siste ukene, har det vært full produksjon på byggefeltet på Mortensrud. Håndverksbygg og LBL har hatt fokus både på å få ferdigstilt de husene som først skal overleveres, samtidig som det er full fremdrift på de øvrige husene.
Første uken i juli er det overlevering av de 6 første husene, men først var det avsluttende tetthetsmålinger som dokumentasjon på at husene tilfredsstiller kravet på 0,6 i lekkasjetall.

Alle 6 husene tilfredsstiller kravene med god margin, da alle husene har målt lekkasjetall under 0,25 omsetninger per time. Må bare ta av meg hatten for imponerende godt resultat – det er gøy å samarbeide med slike folk.

Klart til innflytting

Carportene og uteboden er på plass for de husene som overleveres først. I uteboden plasseres utedelen av varmepumpen. Inne er fancoilen som skal spre varm luft rundt i huset montert, og gulvvarmen på badene og entreen er klar til bruk.

Siste fotoshoot på byggeplassen…

På bloggen har vi valgt å ikke vise bilder fra innsiden av husene etter at husene er ferdig siden vi da hadde vist bilder fra private hjem. I husene er det litt ulike løsninger både i forhold til planløsninger, parkettvalg, kjøkken – og badløsninger, men stort sett er det fleste ganske like også inni.

Dette vil være siste blogginnlegg fra byggeplassen på Rudshagen selv om prosjektet ikke ferdigstilles før januar 2012 da det siste feltet overleveres. I dette feltet vil et av husene har solfangere som energikilde, og ikke varmepumpe som i de 16 øvrige. Obos vil da følge opp prosjektet med blant annet energimålinger for å se på hvilke varmeløsninger som er det mest optimale i forhold til energi og kostnader. Dette regner vi med blir fulgt opp med egne artikler og rapporter når den tid kommer.

Med dette ønsker Mesterhus å takke for seg på denne bloggen, og ønsker alle lesere og passivhuseiere i Rudshagen borettslag en riktig god sommer.

Hilsen Trine, blogger og teknisk sjef i Mesterhus

En kommentar til “Overlevering av de 6 første husene”