Skrevet av Trine D. Pettersen | fredag 28. januar 2011

Og nå er det anorakken som skal på

Vi vet alle at det er ikke nok med en tykk genser for å holde kulda på plass, man må ha en vindtett jakke utenpå for å holde seg god og varm. Tilsvarende er det også for hus, noe som innebærer vindtetting utenpå isolasjonen.

På flere byggeplasser (og kontorer) diskuteres det om det er nødvendig med to lag vindtetting for å tilfredsstille de svært strenge tetthetskravene som gjelder for passivhus. Men her er vi i Mesterhus av den oppfatning at hvis du gjør jobben godt nok med et lag vindtetting, skal dette være tilstrekkelig siden det er håndverket og ikke antall lag som avgjør om man klarer kravet eller ikke.
Vi har vel også erfart at det er enklere å oppnå veldig god tetting med bruk av dukprodukt i stedet for plateprodukter siden det er færre skjøter når man bruker duk i stedet for plater.

I Rudshagen prosjektet brukes det enkel vindtetting i form av den svært dampåpne Soft vindsperren fra Isola. På samme måte som for dampsperren er det veldig viktig at alle skjøter og gjennomføringer tettes godt. Det vil si at både tape og klemlekter blir brukt for å tette skjøtene. På alle gjennomføringer brukes mansjetter tilpasset størrelsen på gjennomføringen.

Alle klemlekter skrus på for å sikre at disse forblir på plass gjennom hele byggets levetid.

Her er det angitt hvor det må tapes før klemlekt monteres på plass.

En fornøyd Magnus som monterer musebånd som skal forhindre at veggene ikke blir brukt som musehus i fremtiden.